donderdag 7 juni 2012

Hieperdepiep: Archief 2.0 bestaat 5 jaar!

Precies 5 jaar geleden, op 7 juni 2007, is Archief 2.0 opgericht. In die periode is de community van een paar 'men with a mission’ uitgegroeid tot een platform van formaat en gewicht in het Nederlands-Vlaamse archiefwezen. Binnenkort verschijnt er ook  een ‘historisch overzicht’ van alle ups & downs. Hoe dan ook, genoeg reden voor een feestje!Feestje: ArchiveCamp!
In oktober 2012, zo'n 4 jaar na onze eerste studiedag (met audio-visuele verslaglegging), organiseren we daarom de eerste ArchiveCamp in Nederland. ArchiveCamp wordt opgezet als een unconference. Was de studiedag 4 jaar geleden vooral een programma met eenrichtingsverkeer waarbij je je door sprekers liet inspireren, in oktober is iedereen aan de beurt en draait het om communicatie en interactie. Er zal geen vooraf vastgesteld programma zijn, alle deelnemers bepalen zelf en gezamenlijk de inhoud van de dag, volgens de principes van Open Space Technology.

Op dit moment starten de voorbereidingen van dit feestje. Meer informatie over ArchiveCamp, de datum en hoe je je aan kunt melden vind je binnenkort op www.archivecamp.org. Houd de aankondigingen in de gaten!

Gezocht: locatie en sponsors 
Voor het organiseren van dit feestje moet nogal wat geregeld worden, maar alles staat of valt met een geschikte locatie. We zoeken een grote ruimte waar zo'n 100 personen in passen, maar waar je ook in een aantal verschillende ruimtes deelsessies kunt houden.

Daarnaast willen we ArchiveCamp graag gratis toegankelijk maken, het is immers ons verjaardagsfeestje. Daarom zoeken we sponsors, bijvoorbeeld voor de locatie, een borrel of catering of technische ondersteuning.

Heb je suggesties voor een locatie of wil jij (of jouw organisatie) sponsoren? Of heb je andere briljante suggesties? Laat dan hieronder een reactie achter of stuur een mailtje naar archief20@gmail.com

Plaatje
http://www.groetenuitrijnmond.nl/card/16910/search/jubileum+5+jaar+ gecombineerd met Archief 2.0 avatar.

3 opmerkingen:

Ingmario zei

Haha, dat plaatje is het betere knip en plakwerk!

Christian zei

Creatief hoor! (T.g.v. onze 2e verjaardag had ik een taart op het logo gezet.)

CHIDO zei

Prachtig, niet? ;-)